www.karolmiklos.sk
Karol Mikloš začínal v skupine Shellwoy a od roku 1993 vystupuje ako sólový zpevák. Po niekoľkých skladbách na kompiláciách vydavateľstva Gregor Agency mu v roku 1997 vychádza aj jeho debut „The Same Mist Here“ v produkcii Laca Lučeniča, ovplyvnený na Slovensku vtedy nevídaným zvukom ostrovných gitaroviek, za ktorý si vyslúžil nomináciu v slovenských Grammy za objav roka. Na druhom albume „Vis-á-Vis“ (Millenium Records 2002) sa prvýkrát objavili slovensky spievané skladby a prvé koketovanie s elektronikou, za čo bol odmenený nomináciou v cenách IFPI Aurel v kategórii „Zpevák roka”. Nasledovalo rozsiahle turné z niekoľkými zastávkami v Českej republike.
Od roku 2004 začína pracovať na novom albume, v roku 2006 sformuje novú kapelu, ktorá sa na nahrávaní podieľa. Výsledkom je album „The Past Of The Future“ (Deadred Records 2008).

„Jeho album má atmosféru, dôležité vnútorné napätie a vďaka dobrej produkcii smelo konkuruje ostatným európským nahrávkam v mainstreamovom rangu.”
Rock & Pop, Česká Republika

„Ak je na slovenskej oficiálnej scéne niekto, kdo má v sebe autorský i interpretačný potenciál predurčený k presadeniu sa na medzinárodnej hudobnej scéne, je to určite Karol Mikloš."
Music Express, Slovensko


recenzie na albumy:
hudba.sk
exitmusic
interpret
The Past of the Future     Deadred     CD
Poisoned     Deadred / Starcastic     12" TRANSPARENT
This Side Of Town     Deadred     LP COLOR
labely
interpreti